Beeldmaker Fotografie Blog

Fotoreportage van de European Barbershop Convention 2013 in Veldhoven

Van 14 tot 17 maart organiseert Holland Harmony de European Barbershop Convention in Veldhoven. Dit is een tweejaarlijks event waarbij dit jaar nationale en internationale barbershop koren en kwartetten de competitie aangaan.

Barbershop is een manier van close harmony singing, vierstemmig en zonder begeleiding van instrumenten (à capella). De zangstijl stamt uit de Amerikaanse cultuur rond 1900, waar kapperszaken (barbershops) belangrijke ontmoetingsplaatsen waren en waar de mannelijke klanten, wachtend op een knip- en scheerbeurt de tijd doodden door samen te zingen.

barbershop koor en kwartet tijdens optreden in zaal en kerst concert buiten in de sneeuw

Naar aanleiding van mijn fotowerk voor The Skyline Sisters en 4Now heeft de organisatie mij gevraagd voor het maken van een fotoreportage van de repetitieavond en eerste twee conventiedagen. Ik ben blij en trots dat ik voor deze opdracht ben gevraagd. Ik zal vooraf goed rusten want het worden drie lange muzikale dagen en nachten…

Go to pictures of the European Barbershop Convention 2013

Reacties  

 
# Ria 24-02-2013 13:53
super! dat je dit gaat doen.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
 
 
# Mieneke 23-02-2013 18:14
Hartstikke gaaf Hans dat je dit gaat doen! Wij weten natuurlijk al hoe goed je bent en nu gaat heel Veldhoven het ook ontdekken!
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer