Beeldmaker Fotografie Blog

Fotoreportage van de Barbershop Convention 2017 in Veldhoven

Van 31 Maart to 2 April 2017 organiseert Holland Harmony de Barbershop Convention 2017 in Veldhoven. Dit is een tweejaarlijks event waarbij dit jaar nationale barbershop koren en kwartetten de competitie aangaan.

Barbershop is een manier van close harmony singing, vierstemmig en zonder begeleiding van instrumenten (à capella). De zangstijl stamt uit de Amerikaanse cultuur rond 1900, waar kapperszaken (barbershops) belangrijke ontmoetingsplaatsen waren en waar de mannelijke klanten, wachtend op een knip- en scheerbeurt de tijd doodden door samen te zingen.

barbershop koor en kwartet tijdens optreden in zaal en kerst concert buiten in de sneeuw

De organisatie mij gevraagd voor het maken van een fotoreportage van de conventiedagen. Ik ben blij en trots dat ik voor deze opdracht ben gevraagd. Ik zal vooraf goed rusten want het worden drie lange muzikale dagen en nachten…

Go to pictures of the Barbershop Convention 2017

Register to read more...

Familiefoto in de herfst


Een afspraak op korte termijn voor een familiefoto in een bos en dan aan het einde van Oktober. Geen mogelijkheid om de afspraak opnieuw te plannen omdat het een foto cadeau ter gelegenheid van een verjaardag betrof en verjaardagen laten zich nou eenmaal niet verzetten.
Dat werd spannend... als het op de opnamedag maar niet zou regenen... Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind een was het boven verwachting mooi weer. Het Bergse Bos in Rotterdam liet her en der al wat herfstkleuren zien en de gezellige familie plus het zonnetje deden de rest.

Vastgoedfotografie Bosbes 6 3069 LL Rotterdam


Vastgoedfotografie in opdracht. De opdracht betrof zowel architectuurfoto's als interieurfoto's van een 4 kamer woning in een kindvriendelijke woonwijk omgeven door groen in Rotterdam Ommoord op loopafstand van de Zevenhuizerplas.
 • Vastgoedfotografie
 • Vastgoedfotografie
 • Vastgoedfotografie
 • Vastgoedfotografie
 • Vastgoedfotografie
 • Vastgoedfotografie
 • Vastgoedfotografie
 • Vastgoedfotografie
 • Vastgoedfotografie
 • Vastgoedfotografie
 • Vastgoedfotografie
 • Vastgoedfotografie
klik op de foto voor meer voorbeelden.

Deze foto's en meer informatie zijn te zien op Funda, of op de website van MAARTENMakelaardij

Waar is Wally 2015


Waar is Wally?’ Martin Handford weet het antwoord. Zijn boeken zijn intussen klassiekers geworden. Steeds opnieuw ontdekken kinderen het plezier van deze wel erg bijzondere kijk- en zoekboeken.
Maar zou het niet nog leuker zijn om in het echt op zoek te gaan naar Wally. Dat bedachten Yara en Thom van Hamburg. Op 16 mei was het zo ver en werd de eerste editie van ‘Waar is Wally’ zoek speurtocht in Rotterdam via Facebook georganiseerd. Honderden mensen liepen een middag lang met rood-wit gestreepte T-shirts door het centrum om zoveel mogelijk opdrachten te voltooien. Ik maakte foto’s van de finale.

 • beeldmaker1
 • beeldmaker2
 • beeldmaker3
klik op de foto voor groot.

Inmiddels staat de volgende editie (2016) van Waar is Wally al weer op stapel. Ga voor meer informatie naar de Waar is Wally Facebookpagina

Fijne feestdagen!

Aan alle bezoekers van deze site; Fijne feestdagen en alvast een gelukkig 2015!fijne feestdagen en een gelukkig 2014

Fotografie voor bedrijfskantine Orange Motors

Fotografie in opdracht van u-niekprojecten.orange motors


feyenoord-stadion, de kuip


orange-motors-bedrijfskantine

Reisfoto's van Sri Lanka

Een rondreis door Sri Lanka was een perfecte gelegenheid om het 2013 mee af te sluiten. Sri Lanka is een eiland in de Indische Oceaan en ligt iets rechts van India. Het land staat bol van cultuur, religie en geschiedenis. Omringd door een overweldigende natuur vind je onder andere tempels, dagoda's (stoepa’s), Boeddha-beelden, leuke dorpen en steden, watervallen en theevelden waar de beroemde Ceylonthee wordt geplukt. Ceylon was een Britse kroonkolonie. Na de onafhankelijkheid in 1948 werd het een republiek met de naam Sri Lanka.

Wie van dieren houdt komt ook aan zijn trekken. Los van de ontelbare aapjes die je op het grootste deel van het eiland overal tegenkomt zijn er prachtige vogels, waaronder de ijsvogel (Kingfisher), olifanten, varanen, leguanen en eekhoorns. Ook zijn er wildparken (bijv Yala park) waar de luipaard te zien is.

Maar wat Sri Lanka voornamelijk erg aantrekkelijk maakt zijn de mensen. Ze zijn overwegend vriendelijk en oprecht. Natuurlijk proberen veel mensen aan het toerisme te verdienen maar ze dringen niet erg aan en zolang je beleefd blijft en humor gebruikt zal je niet worden lastiggevallen. Ik heb me gedurende de drie weken geen moment onveilig of ongemakkelijk gevoeld, eerder het tegendeel.

reisfotografie rondreis door Sri Lanka

Register to read more...

Familiefoto op het strand en in de duinen

De zomer wil maar niet op gang komen dit jaar. Daarom was het plannen van een fotoshoot voor een familiefoto met tien personen en het thema 'strand en zee' best spannend. Hoewel het weer de dagen voor en na de afgesproken opnamedag meer weg hadden van de herfst, was het op de dag zelf zowaar prachtig weer.

 • familieportret-op-strand

En als het dan eens mooi weer is trekken veel mensen dan naar de kust waardoor het een drukte van jewelste was. Gelukkig is het strand van Rockanje groot en waren een genoeg mooie plekjes in de duinen en aan het water voor het maken van foto's en lol.

Register to read more...

Foto's Huis van Bewaring Noordsingel te Rotterdam

PI-Noordsingel RotterdamIk was onlangs in de gelegenheid foto’s te maken in de Penitentiaire Inrichting Noordsingel in Rotterdam. Dit Huis van Bewaring is eind 2012 buiten gebruik genomen.
PI Noordsingel heeft sinds 1872 dienst gedaan als ‘gevangenis’ en is daarmee één van de oudste locaties van Nederland. Het complex lag vroeger middenin een weidelandschap, maar is in de loop der decennia omringd door de stad.

Hoewel men op dit moment bezig is het complex gereed te maken voor een verbouwing tot een groen woon- en leefgebied met de naam 'Tuin van Noord', herinnert alles nog aan een gevangenis. Al rondlopend ervaar je beslist dat het geen plaats is waar je graag langer dan een paar uur verblijft. Interessant om foto’s te maken maar niet om in te leven. Alles is koud en rauw, niets is mooi.

Register to read more...

Wi-Fi tethering met de Nikon D4 voor minder dan 50 euro

goedkoop wlan tethering met nikon D4De Nikon D4 biedt diverse tether- en remote-shoot opties via een TCP/IP netwerk. Dit kan zowel bedraad via de LAN-aansluiting als draadloos met de Nikon WT5 Wireless Transmitter. De WT5 is een prachtig apparaatje dat netjes op de camerabody kan worden gemonteerd. Naast het feit dat de WT5 veel bewegingsvrijheid biedt, is daarmee een draadloze koppeling tussen iPad en camera mogelijk zonder verdere hulpmiddelen. Dus geen kabels, routers, laptop, etc; de iPad maakt direct verbinding met de in de D4 ingebouwde webserver. Helaas heeft het piepkleine zendertje een prijskaart die niet past bij incidenteel gebruik.

Ik vroeg me af of het mogelijk was een vergelijkbare oplossing te realiseren met goedkopere, algemeen verkrijgbare apparaatjes. En tot mijn verrassing is het me gelukt voor onder de 50 Euro!

Ik had het volgende lijstje met wensen:

 • Camera draadloos via Wifi vanaf de ipad bedienen via de D4 http-functie.
 • Het apparaatje moet zelf een Wifi netwerk creëren. Er is namelijk niet overal en altijd een voor mij toegankelijk Wifi.
 • Klein en licht van gewicht.
 • Ingebouwde accu met minimaal een paar uur speeltijd.
 • Koppeling via de netwerkaansluiting van de D4.
 • Koppelen, aanzetten en spelen. Zo min mogelijk rompslomp met kabeltjes, kastjes, knopjes, etc.

De Nikon WT5 is eigenlijk een micro Wi-Fi accesspoint, dus eigenlijk was ik op zoek naar een normale Wi-Fi router maar dan klein. Nu zijn er diverse kleine 3G WLAN accesspoints in de handel. Je verbind je laptop via WLAN met zo'n kastje. Het kastje zet dan een 3G verbinding op met Internet. Er zit echter bijna nooit een LAN-aansluiting op. Er zijn ook zogenaamde LAN-extenders: een kastje dat een normale netwerkaansluiting omzet in draadloos. Deze kunnen data echter niet routeren en hebben geen batterij. Deze komen dus allemaal niet in aanmerking.

Register to read more...

Groepsfoto Skyline Sisters op locatie bij Hogeschool Rotterdam

Afgelopen week was het zo ver; de opname van de groepsfoto van de Skyline Sisters. Met dank aan de Hogeschool Rotterdam voor het ter beschikking stellen van de prachtige trap, stroom en de nachtwacht...

klik op de foto's voor een vergroting

Fotoshoot van een grote groep op locatie bij Hoge School Rotterdam

Register to read more...

Op zoek naar een trap voor een groepsfoto op locatie

Soms brengt fotografie je op plaatsen waar je normaal gesproken niet zo snel zou komen. Vandaag was ik aan het 'location scouten' ter voorbereiding op een groepsfoto met 38 personen. Het eindproduct moet een vrijwel vierkante foto worden waarbij zoveel mogelijk personen ten voeten uit zijn afgebeeld. Allemaal op een rij wordt al snel te breed dus het idee om de groep op een fraaie trap te plaatsen was gauw ontstaan. Natuurlijk mag het niet zomaar een trap zijn… Liefst wel één met allure maar toch ook weer niet té aanwezig want het gaat per slot van rekening om de groep.

Tijdens de trappenjacht hebben we drie locaties bekeken. Als eerste het Wenneker pand in Schiedam, een cultuurtempel met onder andere een filmhuis en theater in de voormalige Wenneker distilleerderij. Vriendelijk rondgeleid, alle ruimtes en trappen gezien maar hoewel het een schitterend verbouwd pand is, helaas niet geschikt voor déze foto.

Op naar Villa Zalmhuis, een statige villa uit 1870 met uitzicht over de Maas in Rotterdam Kralingseveer. Inpandig een prachtige trap met loper en fraai artnouveau hekwerk. Helaas helemaal omgeven met glas. Geen goed idee 's avonds met strobes.

Maar gelukkig, zoals dat wel vaker gebeurt, bleek de laatste locatie raak. De Hoge School aan het museumpark in Rotterdam. Dit gebouw was tot de jaren 90 hoofdkantoor van Unilever en heeft een prachtige trap die in 1930 door Gispen is ontworpen. Uitlichten wordt nog wel een uitdaging maar De Trap is gevonden.

gispen trap in het hoofdgebouw van de Rotterdamse Hoge School

Testfoto op de trap van de HS Rotterdam

Register to read more...